Complex

Stoeterij Broere beslaat in totaal 35 hectare. De bebouwing inclusief parkeerterrein beslaat in totaal 2 hectare. De overige 33 hectare is in gebruik als weiland. Deze 33 hectare weiland rondom de stoeterij wordt onder andere gebruikt voor het uitweiden van de merries met veulens, opfok van jonge hengsten en het winnen van hooi en kuilgras. Op de stoeterij zijn alle merries, veulens, sportpaarden en dekhengsten gehuisvest . Uit oogpunt van efficiency en veiligheid zijn de paarden van Stoeterij Broere in 5 aparte stallen ondergebracht. De hengsten en dressuurwedstrijdpaarden zijn ondergebracht in de Hengstenstal. Dit is het gedeelte op de Stoeterij waar de paarden in ruime, luxe boxen zijn ondergebracht. De merries met veulens staan in het gedeelte dat ook wel de Merriestal wordt genoemd. Zeer ruime boxen van 3 x 4 meter zorgen ervoor dat het de merries en veulens aan niets ontbreekt. Deze stallen staan onder permanente videobewaking. De videocamera's staan in verbinding met het huis op de Stoeterij waar medewerkers intern zijn.

De Ruinenstal herbergt de jonge paarden en de ruinen. Middels een uniek uitmestsysteem, de zijwanden kunnen naar voren worden geschoven, kan er snel en efficiënt worden uitgemest. Voor de veulens en jaarlingen wordt er gebruik gemaakt van 3 loopstallen, die in de Veldschuren gehuisvest zijn. Door middel van een vaste verbinding met de weilanden kunnen de jaarlingen en gespeende veulens zowel naar binnen als buiten.
Voor de springpaarden is er een op zichzelf staande hal van 21 x 50m met een binnenpiste van 20 x 40 m voorzien van een tiental boxen.

Op het terrein zijn tevens gelegen:
- een 20 x 60m binnenrijbaan,
- een buitenpiste van 40 x 60m
- een springtuin van 45 x 70m
- een overdekte trainingsmolen
- een laboratorium voor de dekhengsten
- een kantine en kantoor voor bezoekers en medewerkers