Fokkerij

De aanschaf van de merrie Gemsch (als veulen aangekocht via de veulenveiling te Borculo) heeft een belangrijke basis gelegd voor onze fokkerij", aldus Cees Broere. "Kwaliteit om mee te fokken is een investering die zich altijd terugverdient."

Doelstelling van de fokkerij op Stoeterij Broere is:
"Paarden voortbrengen met voldoende maat, talent, elasticiteit en veer die met plezier voor je willen werken en mooi zijn om te zien."

De afgelopen jaren zijn er een aantal merries geweest die nadrukkelijk hun stempel hebben gedrukt op de fokkerij van Stoeterij Broere. Er zijn vele goede veulens geboren, kampioensveulens, veulens die ontzettend goed konden bewegen en die allemaal gemeen hadden dat ze uit hele goede genen kwamen.

Met deze kwaliteit heeft Stoeterij de basis gelegd voor haar fokkerij. Onderstaand treft u de merries met hun uitgebreide pedigree aan.

Gemsch. (Keur Sport dressuur)
Gemsch zelf is zeer succesvol uitgebracht in de sport. Zij was startgerechtigd in de klasse Z2. Gemsch heeft vele goede nakomelingen gegeven. De meest bekende is Broere Norway, goedgekeurde dekhengst bij het KWPN. Gemsch's dochter Toscane lijkt zeer veel talent voor de dressuur te hebben.

Dossa (Keur Prefent Prestatie)
Dossa heeft reeds vele nakomelingen gebracht. De bekendste is Broere Ohio welke onder Kirsten Beckers succesvol in de Grand Prix werd uitgebracht en momenteel zeer succesvol onder Anne Meulendijks bij de Junioren wordt uitgebracht.

Ida (Keur Prestatie)
Tijdens de station merrietest viel ze indertijd al op door haar fantastische springmanieren. Ze heeft bewezen dit door te vererven gezien de prestaties van haar nakomelingen.
Ida heeft diverse nakomelingen gebracht die in de springsport succesvol worden ingezet. Broere Maroon, Broere Newton en Broere Pacific zijn daar enkele voorbeelden van.