Geschiedenis

De kennismaking met paarden gaat voor Stoeterij Broere ver terug in de tijd. Vanaf 1917 was er stalhouderij Broere in Sliedrecht waar men paard en koets kon huren voor bruiloften en begrafenissen. Als kind kwam Cees dagelijks bij zijn grootvader en daar is de liefde voor paarden ontstaan.
Begin jaren 50 moest de stalhouderij plaats maken voor auto' s, en later bussen, voor de onderneming Broere. Alle paarden en de prachtige oude koetsen werden toen verkocht en zodoende diende zich een nieuw tijdperk aan. De onderneming Broere groeide in de loop der jaren uit tot een succesvolle reisonderneming, maar oude liefde roest niet. Toen Cees Broere 30 jaar later de mogelijkheid kreeg om een huis met een stuk grond te kopen, bedacht hij zich geen moment en kocht hij een paard, de merrie Viola. Op de veulenveiling in Borculo werd in 1988 de merrie Gemsch (Ulft x Amor) van fokker Huub van Helvoirt gekocht. Dit bleek het begin van een succesvolle periode, waarbij Gemsch een zeer belangrijke stempelmerrie zou worden voor de huidige Stoeterij.

Ondertussen groeide de paardenstapel en werd besloten uit te kijken naar een andere locatie. De gelegenheid deed zich voor om in Alblasserdam een perceel van 20 hectare te kopen. Op deze locatie werd de Stoeterij professioneel opgebouwd. In de loop der tijd is de totale oppervlakte uitgebreid tot 35 hectare, is alles verbouwd, vernieuwd en aangepast aan de moderne wensen en eisen wat Stoeterij Broere tot een succesvolle stoeterij en sportstal heeft gemaakt.

Met de komst van Broere Jazz in 2004 werd definitief de weg ingeslagen van topfokkerij in combinatie met topsport. Broere Jazz drukt al vele jaren zijn stempel op de dressuurfokkerij. Zijn nakomelingen zijn allen zeer talentvol en beschikken over veel ras en kwaliteit. Bekende kinderen zijn Jerich Parcival, Broere Westpoint en IPS Tango. In 2006 werd Broere Jazz voor het leven Preferent verklaard door het KWPN.

Ook de toekomst wordt vol vertrouwen tegemoet gezien. "We zullen de komende jaren een flinke bijdrage blijven leveren om de fokkerij en sport op een hoger niveau te brengen", aldus Cees Broere. Met deze uitdaging in het achterhoofd wordt elke dag hard gewerkt om dit doel te bereiken.

Met het bouwen van Stoeterij Broere is men niet over één nacht ijs gegaan. "Het was voor ons een voorwaarde om een complex te realiseren waar het zowel voor mens als dier prettig leven en presteren is", aldus Cees Broere. Dit komt met name tot uitdrukking in de prachtige ruime boxen, trendzettende manier van uitmesten (verschuifbaar wand systeem), veel lichtinval, veulen opfok -stallen om het groepsgevoel te waarborgen en rijbanen met professionele bodems.